В „Тракия“ правят 10 дка парк с атракции и сцена

Мисия Пловдив

25-03-2018, 10:55

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проекти на стойност над 1 милиона лева е заложила за реализация през тази година администрацията на Тракия“

Нов парк за 350 000 лева ще има в район „Тракия“ до края на годината, съобщи кметът Костадин Димитров. Бившето цирково пространство, което е на площ от 10 дка, ще бъде тотално преобразено с изграждането на алеи, сцена за събития, детски кът, ново осветление и поливна система. 
Проекти на стойност над 1 милиона лева е заложила за реализация през тази година администрацията на Тракия“. Очакванията на кметската администрация са през тази година да бъде проектиран многоетажният паркинг за над 500 автомобили, който ще бъде изграден в района и ще бъде с височина от 7 етажа.
Договори за обществени поръчки на стойност над 170 хиляди лева е сключила администрацията на район „Тракия“ в изпълнение на строителната програма за 2018 г. Кметът Костадин Димитров уточни, че от тях 100 хиляди лева ще бъдат насочени за преасфалтиране на улици. Основно ще се работи в микрорайон А8, където голямата част от тротоарите бяха асфалтирани през миналата година, а сега предстои да бъде положена асфалтова настилка на прилежащата улица на ОУ „Димитър Матевски“, на ул. „Таня Савичева,“, както и ул. „Григор Божков“, свързваща бл. 71 и бл. 73.
Над 800 пък са подадените молби за платени паркоместа в района.