След трите оставки – спокойни ли са министрите от кабинета?

Кралев: Министрите на Борисов винаги поемат отговорност

Спокойствие цари в кабинета въпреки оставките на трима министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Нагласите на министрите бяха проверени от в. „24 часа“.

Вицепремиерът Екатерина Захариева не се притеснява за поста си като външен министър, защото програмите на правителството в нейния сектор се изпълняват. Иначе обаче оценките за министрите се дават от премиера, подчертава тя.

„Постовете не са самоцел и никой от нас не се страхува да носи отговорност“, категорична е Захариева.

„С екипа ми полагаме усилия да се справим с предизвикателствата в секторите, които ръководя“, заявява министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той признава, че безгрешни хора няма и винаги може да се желае повече.

„Вероятно има и пропуски, но вярвам, че се справяме добре. Но всеки един от министрите на Бойко Борисов е готов да носи политическата отговорност за действията си – дори и това да значи оттегляне на поста, който заема“, казва министър Кралев.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е категорична, че за нея е важно единствено развитието на сектора и е доволна от резултатите. Иначе не се чувства притеснена от сътресения и продължава работата си.

„Благодаря на премиера и колегите, че поставиха туризма като приоритет, беше създадено самостоятелно министерство и резултатите са свидетелство, че това е правилният път“, каза Ангелкова.

Министри на патриотите няма да бъдат сменяни ако няма сериозни нарушения, уверява вицепремиерът и съпредседател на патриотичната коалиция Красимир Каракачанов.