Как да разчитаме вярно коефициентите при спортните залози?

Спорт

26-01-2021, 09:00

Снимка:

Silentbet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В света на спортните залози, особено внимание получават коефициентите, които букмейкърите представят в своите платформи. Всяко голямо спортно събитие привлича вниманието на големите брандове, а с тях идват и истинските спортни запалянковци, които винаги биха искали да спечелят малко повече от спортни емоции. 

Светът на развлекателната индустрия в никакъв случай не може да се смята за сложна материя. Винаги имаме възможност да изберем някоя от спортните прогнози, а също така да предложим своя собствена, с която да повишим значително печалбата си. За да калкулираме по-лесно печалбите при поставяне на залог, трябва да обърнем внимание и на така наречените коефициенти. 

Именно те съществуват като основен ориентир за оценка и изчисляване на сумата. Най-важното е, че трябва да обърнем внимание на една особена подробност, в която повечето играчи често се подвеждат. Например трябва да знаем, че по-високите коефициенти не означават, че шансовете за победа са в полза на конкретния атлет или отбор. Високите коефициенти практически трябва да подсказват, че даденият отбор има по-малки шансове, но ако се случи изненадата, играчите спокойно биха инкасирали впечатляващи приходи. 

С други думи, високите коефициенти са предизвикателство на истинските почитатели на риска. Понякога можем да видим, че има достатъчно спортни фенове, които по-скоро биха потърсили интригата, отколкото да поставят малко по-сигурен залог. Спортната хегемония понякога може да се обърне и тогава можем да открием редица запалянковци, които са успели да разчетат събитията между редовете. За какво още служат коефициентите?

Те са средство за изчисляване на потенциалната печалба. С други думи, когато даден играч иска да направи своята прогноза и постави определен залог, той веднага може да сметне печалбата си. При букмейкърите можем да видим присъствието на три вида коефициенти. Откриваме такива с десетична запетая, дробни залози и също така американските залози, които могат да изненадат с малко по-сериозни цифри. Последните наистина биха могли да изглеждат впечатляващо, но американците са били известни открай време не с толкова добрата си математика, следователно за тях букмейкърът е трябвало да измисли много по-лесен начин за изчисляване. 

Именно те могат да бъдат положителни и отрицателни. Положителните коефициенти например показват каква е сумата, която бихте спечелили и колко точно ще се увеличи тя при успешен залог. Ако е +400 и поставите сумата от 100 лв, тогава имате шансове да спечелите 400 лв със залог от 100 лв. Ако е отрицателна, например -300, трябва да поставите поне залог от 300 лв, за да спечелите 100 лв. 

Добрата новина е, че в България се използва европейският стандарт на коефициентите, какъвто можем да открием в winbet online платформата. Той е изключително лесен за разбиране и може да позволи на всеки клиент да разбере каква ще е неговата точна печалба. Европа използва десетичните коефициенти, които в никакъв случай не са особено трудни за изчисление. Можете да разберете каква е вашата сума, когато умножите заложената сума по самия коефициент. Ако коефициентът е 2 и заложите сумата от 100 лв, спокойно печелите сумата от 200 лв. 

В случай, че е 1.5  - печалбата е 150 лв. и други. Практически самите коефициенти не могат да объркат никого и срещу всяка спортна прогноза можем да открием достатъчно интересни предложения. Без значение от вида спорт, всяко едно предложение на букмейкъра позволява да знаем каква ще е точната печалба. Освен това не трябва да забравяме, че при множествен залог, самият коефициент продължава да се изчислява на същия принцип, но се събира общо  от всички срещи. Не на последно място трябва да обърнем внимание на английските коефициенти, с които да докажем, че на острова всичко се случва по възможно най-сложният начин. 

Там се използват дробни коефициенти. Ето защо дроб 2/1 може да се преведе като две към едно или с други думи, ако се направи залог от 100 лева, печалбата може да бъде 200 лв. При обратния вариант 1/2 при залог от 100 лв, играчът може да спечели сумата от 50 лв. Дробите практически позволяват на всеки играч да разбере какъв залог може да направи и каква ще бъде неговата печалба. 

Без значение кой от всички коефициенти ще се използва, неговата функция продължава да бъде една и съща - изчисляването на печалба. Най-важното е, че когато избираме високите коефициенти, да бъдем сигурни, поне до колкото е възможно, че сме преценили всички рискове. Обратите в спорта са често срещано явление.