Кои са най-скъпо оценените играчи в българския футболен шампионат?

Спорт

28-01-2021, 09:00

Снимка:

Efirbet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През настоящия, а и миналият сезон, футболните фенове отчетоха значително по-добра игра и особени обрати в родния футбол, при това във всички възможни лиги. Няколко пъти забелязахме, че редица анализатори обявиха професионалната футболна лига за повишаваща инвестиция. Отчасти това се дължи на по-активната игра, в която все още не са отчетени и изявени лидери, а от друга - забелязваме все по-сериозен интерес на футболисти от чужбина, които с особено удоволствие подписват договори за родни тимове. 

Интересен факт е, че можем да видим някакъв особен баланс и дори и към този момент най-скъпият играч е Антон Недялков на сума от 3 милиона евро. Левият бек на Лудогорец в момента се намира в разцвета на силите си и получава сериозно внимание от феновете, както и от останалите по-интересни скаути. Според експертите, цената му се повишава, следователно следващият отбор ще трябва да инвестира много повече, за да го привлече в редиците си. 

Компания прави и колегата Кирил Десподов, който се оценява на 2.5 милиона евро. 24-годишният Десподов има време тепърва да подобри играта си и съответно да повиши своята стойност. 

Третият особено скъп футболист на професионалното родно първенство е Юнус Санкаре. Френският футболист със сенегалски корени се озова в ЦСКА София, след като прекара известно време без отбор, а преди това беше част от френския Бордо. През изминалата година се е оценявал на сумата от 4 милиона евро, но подозираме, че без изяви е успял да свали значително своята сума и в момента е наполовина по-евтин. Преди 2 години обаче е бил във върхова форма, ако вярваме на фактите - тогава се е оценявал на сумата от 5 милиона евро. 

Халфът Каули Оливейра Соуса също може да се смята за много скъп футболист на орлите. 25-годишният бразилец е прекарал известно време в немските клубове и сега има възможност да се докаже като необходимо футболно звено. За него Лудогорец плащат и сравнително добра цена, когато е закупен, Соуса струва около 1.5 милиона евро, но орлите плащат сумата от едва 600 хиляди евро. 

С присъствието на някои талантливи играчи, можем да разгледаме и кои отбори се спрягат за шампиони през настоящия сезон, а в платформата на bwin българия можем да разгледаме и някои интригуващи коефициенти. Към края на годината вече е добавил още 500 хиляди евро към своята стойност. 

Дясното крило ще остане в редиците на отбора до 2023 г. по официален договор. 28-годишният Тиаго Родригес от ЦСКА София също се радва на повишаваща стойност. Португалецът, който в момента носи гордо екипа на армейците, може да се смята за ценен кадър, а и пристига в армията като свободен трансфер, тогава на стойност под милион евро от Порто през 2017 г. Само 3 години по-късно е сред най-скъпите футболисти в родното първенство. 

Трябва да отбележим и присъствието на някои интересни млади таланти като Светослав Ковачев, който макар и на 22 години успява да прескочи сумата от половин милион евро. Георги Йомов от ЦСКА също се радва подобен ръст по сметка. 

Валентин Антов пък е от 20-годишните футболисти, които към този момент спокойно може да разглеждаме като таланти, особено след като в момента критиците поставят цена, която скоро ще премине сумата от милион евро, впрочем той е един от най-младите и най-скъпи български футболисти, на когото се залага особено много в близкото бъдеще. Добрата новина е, че при по-обстоен преглед можем да открием още по-интересни имена и макар да се отдалечават значително по-стойност от настоящите световни футболни величия и хегемони, младата бригада може спокойно да попълни някои пропуски в националния отбор, докато присъствието на футболисти от други отбори позволява смело и внасянето на опит, следователно абсолютно всички печелят. 

Може би в края на сезона ще имаме и официални данни колко точно се е повишила стойността на родното първенство, но с оглед на направената проверка на играчите, можем да бъдем сигурни, че няма да е от най-достъпните.