Българските хазартни оператори продължават да подкрепят родния футбол

Спорт

29-01-2021, 09:00

Снимка:

Betenemy

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Професионалното футболно първенство в страната може да се похвали с доста добър зрителски интерес, а почитателите на останалите две лиги също продължават да печелят вниманието на феновете, особено след като там всеки тим иска да получи промоция за следващото професионално ниво. През последните няколко години забелязахме израстването на някои клубове, позиционирането на родни тимове в престижните европейски турнири, както и сериозно количество изненади. 

Не можем да отречем липсата на талант, както и желанието за победи, но нека не забравяме, че макар и футболът да е най-практикуваният и гледан спорт в света, спонсорите са необходими за всеки един отбор. Не трябва да забравяме, че поддържането на база, подпомагането на даден отбор, както и по-добрата реклама, могат да позволят на всички страни да спечелят. Точно по тази причина не трябва да се изненадваме от факта, че някои от най-големите благодетели за родния футбол са именно букмейкърите. 

Както можем да забележим, в страната има доста отбори, които се радват на подкрепата и очевидно същата се отплаща много добре. Спонсорирането на футболните отбори не е нова практика, можем да открием, че именно букмейкърите са основен спонсор не само във футбола, но и във всеки друг спорт. По този начин се изравняват силите и се поддържа баланс, който дава по-сериозно поле за динамични и вълнуващи дербита, а освен по-сериозен зрителски интерес, повече запалянковци са готови да правят спортни прогнози, а тази гледна точка трябва да ни подсказва, че всички печелят. 

Българският спортен букмейкър ефбет например може да се похвали с покровителство на отбори от всички футболни лиги, като започнем от професионалното първенство и стигнем до аматьорските лиги. След това можем да видим подпомагане на баскетболни отбори, волейболни и още много други, практически всеки потърсил помощта на този бранд е получил възможност за подкрепа. Освен това не трябва да се изненадваме, че професионалното футболно първенство носи именно неговото име. 

Подобна практика може да се забележи и при winbet online, а подкрепяните отбори към момента са ЦСКА София, Етър, Царско Село, Ботев Пловдив, Ботев Враца и други. Имайки предвид честите финансови трусове във всеки клуб, които настъпват от време на време, спонсорството дава възможност за стабилно по-нататъшно развитие. Към това не трябва да забравяме, че в един особено труден момент за Левски София, именно букмейкърът Palms Bet реши да подаде ръка и да помогне за задържането му в професионалната лига, макар и към този момент отборът все още да среща трудности. 

Финансирането на отборите позволява постоянни доходи за играчите, по-добри екипи и спортна база за тренировки, според договорките всеки клуб може да получи и финансиране за трансферен прозорец, а присъстват други клаузи, които при евентуален успех в първенството могат да допълнят бюджета на един отбор. От друга гледна точка, когато играта се повиши значително, феновете започват да търсят различни промоции и бонуси при поставянето на спортна прогноза. 

Например можем да забележим наличието на по-сериозни бонуси за български срещи, опции за безплатен залог, участие в томболи, възможност за пряко предаване на срещите, при това с български коментар и още много други. Най-важното е, че нито един букмейкър не се опитва да наклони везните в определена посока, а и няма нужда да го прави - доминацията на един отбор често допринася за загубата на интереса през целия сезон, следователно шансовете трябва да се разпределят. Разбира се, всеки отбор избира как да инвестира получените суми и как ще ги използва за капитализирането на повече успехи. А именно тук можем да бъдем сигурни, че феновете и мениджърският екип се разминават значително. 

Както обаче забелязваме, през изминалият, а и настоящият сезон, все още нищо не е решено и битката за точки и по-високи позиции се води във всеки мач, а и можем да забележим, че в момента дори някои спортни критици се колебаят за по-нататъшното класиране. Трябва да отчетем и още една важна подробност, българските оператори в момента са може би един от най-важните елементи в поддържането на спортната дисциплина, особено след като настоящата обстановка не позволява на нито един клуб да играе пред публика, можем да сме сигурни, че в момента спортът лежи именно на плещите на спонсорите и както виждаме - същите се справят отлично.