Дигиталните плащания са все по-бързи и сигурни с Fibank, Fitbit и Visa

Парите

16-04-2021, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Банката е първата в страната, която предлага на своите клиенти разплащания с часовник чрез услугата Fitbit pay

Във времената, когато дигиталните технологии категорично превземат голяма част от трансакциите, потребителите предпочитат сигурните и безконтактни операции. Поредният иновативен проект в тази посока е партньорството между Fibank (Първа инвестиционна банка), Fitbit и Visa – плащане с часовник само с едно докосване до терминала.

Fitbit Pay позволява на клиентите да добавят своите издадени от Fibank карти Visa към съвместимите преносими устройства Fitbit. Клиентите ще могат да извършват плащания на POS терминали, които поддържат технология за безконтактно плащане, без да е необходимо да изваждат картата си.

Fitbit Pay понастоящем се предлага във Fitbit Sense, серията от интелигентни часовници Fitbit Versa, Fitbit Ionic, Fitbit Charge 4 и Fitbit Charge 3 Special Edition. Следвайки прости стъпки в приложението Fitbit на Android или iOS, потребителите могат бързо да добавят своите карти от Fibank към дигиталния Fitbit Wallet. За да извършват плащания, клиентите просто трябва да натиснат и задържат левия бутон, докато тяхната карта се види на екрана на устройството им, след което да задържат устройството близо до терминал за плащане, докато се появи потвърждение за плащане. Клиентът избира защитен ПИН по време на настройката на устройството за допълнително ниво на сигурност. Освен това, използването на технологията за токенизиране на Visa прави всяко онлайн или мобилно разплащане сигурно и лесно, като замества потребителските профили с уникален цифров идентификатор или „токен“, различни за всяко устройство. По този начин данните за акаунта и картата никога не се споделят, което дава по-висока сигурност на дигиталните трансакции.

Във връзка със стартирането на плащанията през Fitbit pay, Главният изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank, г-н Никола Бакалов, сподели: „За нас е удоволствие Fibank да бъде първата българска банка, представяща на потребителите дигиталните плащания с часовник Fitbit. През годините доказахме, че иновациите във всяка сфера на банкирането са наш приоритет – предложихме първата безконтактна карта, въведохме мобилните плащания със смартфон и часовник, непознати дотогава на пазара. В ситуацията, в която ни постави 2020-а година, продължаваме да работим за удобството и сигурността на клиентите ни, като скоро ще ги изненадаме с още нови услуги.“

„Във Visa сме поели ангажимент при разплащанията да осигуряваме преживявания, съобразени с нуждите на клиентите. От самото начало на пандемията безконтактните технологии се превърнаха в ключов фактор за безопасността на потребителите, които очакваха използването на пари в брой и съприкосновението с платежните терминали да бъдат премахнати. За нас е удоволствие да си партнираме с Fibank, за да разгърнем потенциала на преносимите устройства и да създадем метод за разплащане, променящ начина, по който клиентите извършват ежедневните си покупки, особено на местата, където традиционно се разчита на парите в брой. Благодарение на Fibank и сигурността на технологията за токенизация на Visa, хората могат да се разплащат със своя Fitbit по същия начин, по който използват кредитната или дебитната си карта, като се наслаждават на още по-голямо удобство“, коментира г-жа Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.