Прогнози за мачовете от група В на Евро 2020

За разлика от предното лято, това на 2021 година ще е заситено с футбол и то на високо ниво. Започва Евро 2020 и ни предстои да видим кой ще е новия Европейски шампион, кой ще спечели приза за голмайстор на турнира, кои отбори ще поднесат изненади в добра или лоша посока, въобще предстои да се насладим на магията наречена футбол. Всяка от групите на турнира може да поднесе изненади още в най-ранен етап на турнира. Спираме се върху прогнози за мачовете от група В, тъй като тук очакваме да видим три отбора, които продължават напред.

В групата са отборите на Белгия, Русия, Дания и Финландия. Мачовете ще се играят на стадионите в Санкт Петербург и Копенхаген. За фаворит в групата е сочен тима на Белгия, като след него за добро класиране се счита отборът на Дания. Като отбор без особени шансове дори и за победа се сочи тима на Финландия, които доскоро не успяваха и да се класират за участие на голям форум. Първите двубои в групата са:

Белгия – Русия

Русия ще приеме Белгия в Санкт Петербург и феновете ще надъхват своите любимци. Русия няма победа в преките двубои с Белгия, а имайки предвид настоящите играчи и в двата състава, едва ли точно сега ще е се случи първата. Тимът на Белгия е съставен от играчи на високо ниво, на всеки пост има играч с много опит и големи качества. На чело на тима е един от добрите треньори в Европа – Мартинес, а негов помощник отново е Тиери Анри. Начело на атаката е намиращият се в невероятно форма Ромелу Лукаку, който е сочен и за претендент за Златната обувка на турнира. Русия няма толкова силно изявени звезди и повече ще се разчита на тактическа постройка и отборен дух. Играейки този двубой пред свои фенове е напълно реално играчите да са с много висока мотивация и да атакуват непрекъснато. Мач, в който вероятен победител ще е Белгия, ви предлагаме и опцията гол/гол.

Дания – Финландия

Двубоят е в Копенхаген и това още повече утежнява положението на Финландия. Фаворит тук е Дания, като тима се намира в много добра форма и се надява да повтори подвига от 1992 година, когато „Червения динамит“ стана Европейски шампион. Финландците не са в много добра форма, нямат опита на световни първенства и едва ли ще се противопоставят сериозни на домакините си. Тук вероятно датчаните ще играят не само за победа, а и за добра голова разлика, за да натрупат предимство в случай, че им се наложи да се класират сред най-добрите трети отбори. Победа за Дания според мен е почти сигурна, но имайки предвид по-ниския коефициент предлагам и да се търси линията над 2,5 гола.

Белгия – Дания

Много вероятно е преди този двубой двата тима да имат вече по три точки в актива си. Тъй като се е случвало отбор с първа победа след това да отпадне от груповата фаза, едва ли и двата тима ще са се отпуснали преди този двубой. Всеки от тимовете ще гледа да извлече максимума от тази среща, което ще ни гарантира един много интересен за гледане двубой. Дания наистина се намира в много добра форма и играчите са добре сработени, но срещу тях се изправя класата на Белгия. Класа във всяка от линиите, без слабо звено, с много опит от вратарския пост до нападението. Колкото и да се стараят момчетата на Каспер Хюлманд, едва ли ще успеят да противодействат достатъчно добре срещу Де Бройне, Азар, Лукаку и другите белгийци. Победата за Белгия към момента е с добър коефициент, така че може да се поеме съществуващия риск за изненада в крайния резултат.

Русия – Финландия

Двубой от голямо значение за руснаците. Тук те могат да спечелят трите точки, за да си осигурят класиране напред. Финландия трудно ще се противопостави на русия, а и двубоят е в Санкт Петербург. Досегашните двубои между двата тима са с категорично преимущество на „Сборная“, като те бележат минимум три гола във вратата на финландците. Изключителна изненада и то плод единствено на сериозни грешки в руския тим или неразбирателства в съблекалнята би било да видим спечелване на точка дори от Финландия в този двубой. Още повече, че руският тим вероятно ще търси и добра голова разлика, за да се застрахова при евентуална нужда да се класира като трети най-добър отбор. Победа за русия е прогнозата за този двубой, може да се пробва и над 2,5 гола.

 

Белгия – Финландия

Предполага се, че преди този двубой Белгия е сигурен осмина финалист. Може би тук ще е шанса финландците да спечелят нещо на това първенство, тъй като ако мача е вече без значение за Белгийците те може и да излязат с втори състав. Всичко за този двубой ще зависи от развоя в групата до момента на началото му. Препоръчвам да не се тръгва от сега с прогноза за победа на белгийците, поради съображенията, които изложих по-горе. Ако мачът има значение за класирането, то Белгия е сигурен победител за мен, но в мач без значение вече е много по-рисковано. Тук на ранен етап може да търсим голове от Лукаку, който вероятно ще се бори за Златната обувка, така че негов гол по всяко време в мача е един добър и резонен залог.

Дания – Русия

За разлика от двубоят между Белгия и Финландия, този изправящ един срещу друг Русия и Дания ще е вероятно много напечен. Предполагам, че това ще е директен двубой за второто място в групата, а и за спечелване на преднина като трети класирал се отбор. Двубоят ще е в Копенхаген и датчаните са леко облагодетелствани. Анализаторите дават преимущество на датчаните, но като мач на европейско първенство и този двубой крие в себе си изненади. В зависимост от актива на двата тима до момента и резултатите и в другите групи е вероятно преди двубоя да е вече ясно, че се класират и двата тима и тогава просто ще видим сблъсъка за второ място, с много по-малко напрежение изигран и от двата тима. При такова развитие е много по-вероятно Дания да спечели мача. Знаем, че руският национален отбор често играе на приливи и отливи и лек спад в мотивацията се отразява сериозно на терена. Ако обаче все още нищо не е ясно, много по-вероятно е да видим доста борба по терена и много вероятен знак Х, който може би ще класира и двата тима. За най-резонен залог приемам гол/гол, а при индикации, че двубоят е от сериозно значение за двата или някой от двата тима, то може да се разгледа залога за картони в двубоя.

Очаква ни много футбол, емоции и надяваме се голове. Като допълнение към прогнозите за тази група, може да добавим ,че шансът Белгия да спечели Евро 2020 е сериозен. Тимът е нареден сред трите тима с най-високи шансове, а именно заедно с Англия и Франция. Истината е, че в белгийският състав личат наистина сериозни имена на всеки пост, имаме много обигран тим, добър треньор и опит. Предстои ни да видим доколко това ще се използва правилно от Белгия на Евро 2020.