Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика

Изключително силно представяне на ансамбъла на България във финалите на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в морската ни столица Варна. Ансамбълът на България за жени спечели златен медал на финала на пет топки на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес изпълниха изключително силно композицията си. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки, от които 38.6 за трудност и 8.9 за изпълнение.

На второ място остана европейският шампион в многобоя Русия с 47.275 точки, а на трето е Израел с 46.150 точки.

Във финала с три обръча и два чифта бухалки нашите момичета също играха отлично, но оценката от 45.950 им донесе само сребърен медал! Златния медал с 46.150т. спечели отборът на Израел, а бронзовият заслужи отборът на Италия със сбор от 43.375.

Досокорошният спортен министър Красен Кралев изгледа на живо успеха на нашите момичета и бе един от първите, който ги поздрави.

"Какъв финал на европейското по художествена гимнастика във Варна! Ансамбълът ни Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели титлата на пет топки и сребро на три обръча и два чифта бухалки. Поздравления за президента на БФХГ Илиана Раева, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за танцовия педагог Елица Павликенова, за хореографа Елица Луканова и треньорът по физическа подготовка Цветелина Кирилова. Напред към Токио момичета и успех!", написа Кралев на профила си във Фейсбук. Той изгледа състезанието заедно с проф.Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС във Варна и кмета на града Иван Портних.