ЦИК обяви нова обществена поръчка за доставка на 1637 нови машини

Максималната прогнозна стойност на тази поръчка е 8 млн. 200 хиляди

Говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева заяви, че ЦИК са обявили нова обществена поръчка за доставка на 1637 нови машини за изборите, предаде БНТ.

Предмет на поръчката е и предаване на знания трето ниво за работа със софтуера от специалистите от "Смартматрикс" на български IT специалисти. Това предаване на знания не е било обект на нито един договор до момента. Взето е решение също за закупуване на 19 500 смарт карти, за да се оборудват с още по една карта машините в България и новите да са оборудвани с 6 смарт карти.

Максималната прогнозна стойност на тази поръчка е 8 млн. 200 хиляди. Изпълнител по поръчката ще бъде "Информационно обслужване", които утре се канят на преговори.

Може би още утре ще се сключи и договорът, каза Матева. Машините трябва да пристигнат в страната до края на седмицата. Всички тези устройства се намират в Нидерландия. Те са произведени сега и са пристигнали от Тайпе по време на водене на разговорите със "Смартматикс".

През уикенда служебният премиер Стефан Янев заяви, че изборите са добре организирани. Той поясни, че ЦИК е в готовност да открие почти 800 секции в чужбина и е сключен договор за поддръжка на машините за гласуване на предстоящите избори.