Красен Кралев пожела успех на Станимира Петрова на Олимпиадата

Кралев вярва, че тандемът й с олимпийския шампион Петър Лесов ще бъде успешен и тя ще успее да зарадва всички българи

Доскорошният спортен министър Красен Кралев се срещна със Станимира Петрова и треньора й Петър Лесов. Боксьорката е на лагер в "СпортПалас" и тренира усилено за Олимпийските игри в Токио

"Станимира Петрова тренира на пълни обороти преди игрите в Токио, където амбициите й ще са високи. За нея това е втора олимпиада след Рио. Вярвам, че тандемът й с олимпийския шампион Петър Лесов ще бъде успешен и тя ще успее да зарадва всички българи, като се качи на почетната стълбичка", написа Кралев на профила си във Фейсбук.

Той отбелязва, че категорията 57 кг е по-подходяща за състезателката на БК ”Варна” - за разлика от Рио, където тя се боксира в категория до 51 килограма.

"С удоволствие погледах част от тренировката на нашата шампионка и си поговорихме, заедно с нея беше й наставникът й Петър Лесов. Взаимно си пожелахме успех на предстоящите изпитания. Стани, благодаря ти за подкрепата! Желая ти успех от сърце! Ти го заслужаваш!", , написа още Кралев.

Българският бокс ще бъде представен в Токио от Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57 кг) и Даниел Асенов (52 кг). Началото на турнира в Токио ще бъде поставено на 24 юли. Първа от нашите на ринга ще се качи Станимира Петрова, чиято категория открива надпреварата. На 25 юли трябва да боксира Стойка Кръстева, а Даниел Асенов се очаква да стартира участието си ден по-късно, на 26 юли.