Клиентите на Fibank с карти Visa вече могат да използват Google Pay

Парите

16-07-2021, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на своите клиенти, притежаващи дебитна или кредитна карта Visa, възможността да я дигитализират чрез услугата Google Pay. Чрез този бърз и сигурен начин на плащане те могат да извършват безконтактни операции на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци.

Google Pay е една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е достъпна за Android и настолен компютър и може да се използва в множество браузъри. Добавянето на карта Visa към Google Pay отнема само няколко минути. Необходимо е мобилното устройство да бъде с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока и да има Google Play Services. За извършването на безконтактни плащания в търговски обекти, устройството трябва да поддържа и NFC. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.

Услугата Google Pay на Fibank използва технологията на Visa за токенизация. Тя заменя чувствителната информация за платежната карта, като 16-цифрения код, датата на валидност и кода за сигурност, с уникален цифров идентификатор – “token”/„токен“, който се използва за обработка на разплащания, без да се разкриват действителните данни на картата.

Съвместното партньорство между Fibank и Google, което използва услугата на Visa за токенизация, е логично продължение на очерталата се тенденция за дигитализация на банковите продукти и услуги и средства за разплащания. Преди месец банката в сътрудничество с Visa представи иновативния проект за разплащания с часовник Fitbit.