Костадин Ангелов към Стойчо Кацаров: Провалихте се

Бившият здравен министър Костадин Ангелов определи периода на управление на служебно назначения на същата длъжност Стойчо Кацаров като провал, заради новите назначения в няколко болници в страната и забавения темп на ваксинация у нас.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров - в рамките на три дни си променя мнението няколко пъти. Веднъж ходи на ски, друг път – на преглед, а трети – не е лежал в болницата. Той лъже, излъга всички български граждани, като аз продължавам да питам подписвал ли е документи за доброволно постъпване в лечебното заведение, където да бъде лекуван. И на децата стана ясно, че той не е имал право на контролен преглед след 12 януари", заяви той.

"Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер, упражнил правото си на пенсия, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? Назначен е директор на "Александровска болница" – какво постигна този директор в болниците в Шумен и Ловеч, която се дотира всеки месец от Министерството на здравеопазването, за да не фалира по време на неговото управление? Назначен ли е за член на Съвета на директорите на болница "Св. Анна" във Варна представител на "Демократична България"? Това ли е прозрачното и принципно управление?", попита той.

Бившият здравен министър поиска да разбере и дали новоназначеният директор на "Пирогов" си е раздал близо четвърт милион лева бонуси, разпределени лично от него, както и къде новоназначеният Съвет на директорите на болницата е провел първото си заседание - в МЗ или в частна адвокатска кантора.

Според Ангелов в момента България разполага с достатъчно ваксини, но в края на месеца част от тях ще бъдат бракувани и изхвърлени заради спрения ваксинационен процес от Кацаров, което ще изложи българите на риск през есента.