Гл. комисар Николов: Ситуацията с пожарите у нас е сравнително спокойна

Дирекцията е в готовност

72 души гасят пожара в село Долно село. По билото вече е ограничена огнената стихия. Това заяви директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов пред БНТ, който е в района на най-засегнатото от пожар село у нас. В Долно село стихията изгори над 20 къщи и постройки, повечето необитаеми.

„За радост няма загинали, няма пострадали. Днес булдозер ще ограничи от южната част пожара, за да има спокойствие за съседните махали.“, каза комисар Николов.

В гасенето участват доброволци, служители на общината, служители на горското стопанство и пожарникари.

„Ако днес не ни изненада някакъв вятър, който не го прогнозират метеоролозите, ще обявим за успешни нашите действия. Поне ще твърдим, че пожарът е локализиран и още един-два ще останем на място“, каза комисар Николов.

По отношение на обстановката в страната:

„Продължават активните гасителни действия в Перник. Пожарът е локализиран на доста голяма площ, приблизително около 1000 дка, половината е боров масив. Пожарът в Розино - Христо Даново е ограничен от три страни, около 80% контрол. Очаква се да се включи в гасенето хеликоптер на ВВС. Във Велинград и Хасково нещата са под контрол. Прави се организация да се наблюдава цялата страна. Цялата структура на главната дирекция е на бойна нога, готови сме ако се усложни ситуацията да действаме отново.“, каза комисар Николов.