Бойко Борисов: Застой и хаос - това донесоха Радев и Трифонов (Видео)

Лидерът на ГЕРБ се включи на живо във Фейсбук, докато оглеждаше строителството на магистрала "Хемус"

"Застой и хаос - това донесоха Румен Радев и Слави Трифонов", заяви Бойко Борисов по време на живо включване във Фейсбук.

"Готова магистрала, трябваше за летния сезон да работи, но за да не платят на работниците и да не кажат, че ние сме я направили... Готови са да я взривят, да я счупят. Какво ви пречи "Хемус"? Какво ви пречи Северозапада? До Шумен всичко е готово. Трябваше да работи за туристическия сезон", каза бившият премиер, докато караше по ремонтираната и готова , но непусната отсечка Буховци-Белокопитово от автомагистрала "Хемус". "Вместо българите да карат по нея, онази леличка всеки ден обяснява кое било на АПИ, кое било на кмета. Досега всичко щеше да е стигнало Търново, да е подминало Плевен - Ловеч", заяви още Борисов.

По време на обиколката той констатира, че няма нито един работник и нито една работеща машина. И отбеляза: "Те са на протести. Платените политолози като кажат "успешното правителство" - протест на ресторантьори, протест на лекари, протест на фермери, протест на всичко живо, което страда. Кое е успешно?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Това е моделът Радев - застой, хаос и разруха. Изпусната епидемия, провалена ваксинационна кампания... И сега затварят бизнесите и казват: "Мерки". Ама мерките са парите на данъкоплатците", коментира Борисов провалената ваксинация и допълни, че реакцията на Кацаров е дошла, "когато каруцата се е обърнала".

"Застой и хаос - това донесоха Румен Радев, Слави Трифонов, Тошко Йорданов... Цял ден ме коментират. Какво ви пречи ГЕРБ? Видя се, че имате пълно мнозинство. Направете правителство и управлявайте. Те се занимават как да махнат охраната на главния прокурор и патриарха. Как не ви е жал за патриарха, ще бъде охранявана единствено шайката на Радев. Направиха ни лесна мишена в знак на благодарност за хиляди успешни акции", коментира Борисов решението да се свали охраната на НСО на главния прокурор, бившите премиери и председатели на НС.

Той предупреди Румен Радев, че няма да успее да вдигне икономиката, както го е замислил – с юмрука напред и с разпиляване на партиите.