Осъдиха четирима шофьори-нарушители

Крими

29-10-2021, 16:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трима от тях управлявали автомобили след употреба на алкохол, един бил употребил наркотици преди да седне зад волана

Районен съд – Варна наложи наказания за автомобилни водачи, извършили престъпления по транспорта, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

23-годишен студент е засечен да шофира лек автомобил на втори декември миналата година по бул. „Левски“ във Варна, с алкохолна концентрация от 1,37 промила. Той получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 23-годишния водач се налага и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от една година. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

В бързо производство, 26-годишен водач с предходна съдимост, хванат да управлява автомобил след употреба на наркотично вещество, бе осъден на 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 300 лева. Освен това подсъдимият се лишава от правоуправление за срок от 10 месеца. Деянието е регистрирано на 10 октомври т.год., при направена проверка на водача с дрегер-тест за наркотици. Назначената съдебна химикотоксикологична експертиза установява употреба на канабис.

В друго разглеждано дело, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода на 41-годишен мъж, управлявал автомобил на 27 септември тази година в град Долни Чифлик, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,46 на хиляда. Съдът го лиши от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 9 месеца.

28-годишен неправоспособен водач, шофирал на 9 юни т.год. във Варна с алкохолна концентрация от 1,81 промила, получи условно наказание от 5 месеца лишаване от свобода, както и 200 лева глоба.

Наказанията за престъпления по транспорта на трима от водачите бяха наложени по силата на постигнати между страните и одобрени от съда споразумения. Актовете на съда са окончателни.