Премиерен спектакъл на открито представя Варненският куклен театър

Варна Лайф

30-10-2021, 09:30

Снимка:

Снимка: Държавен куклен театър Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Днешното представление на "Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо в царството на есента" започва в 12 часа

Спектакъл на открито, изпъстрен с цветовете на есента ще представи премиерно Варненският куклен театър днес. Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо канят малките ценители на театъра в царството на есента точно в 12 часа. Следващите представления на новия спектакъл на открито ще са в неделя - от 11 и 12 часа.

В традиционния си час за съботно представление за деца - 11 часа, Варненският куклен театър ще представи на закритата сцена "Дядовото дворче".

В Дядовото дворче
ряпа е порасла!
Но !

Преди да поникне,
нека да надникнем…
Какво още има
в дядовато дворче,
зад пъстрото стоборче?
Там ще намерим:
дядо, баба, внуче,
мишка, котка, куче,
още и кокошки,
ярки като брошки,
магаре и крава,
дето мляко дава,
още и овчица,
кротичка душица…
Също и каручка
за малката внучка…
И кладенче бистро
за вода студена…
И ведро за мляко,
сено за обора…

Много песни, смях и умиление – във всяко представление на „Дядовото дворче“! А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

Спектакълът на Вера Стойкова и режисьора Стоян Стоянов е подходящ за деца от всички възрасти. Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева и Венцислав Марков, композитор на авторската музика към представлението е Иван Кръстев. В ролите са: Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова.

В закритата зала зрителите над 18-годишна възраст задължително представят един от документите, които се изискват в заповед РД-01-856/19.10.2021 на Министъра на здравеопазването.

През изминалата седмица, въпреки нововъведените противоепидемични мерки, не е имало отлив на зрители и всички посетители са спазвали новите правила.