Изграждат нова траурна зала в Бяла

Новините

30-10-2021, 12:00

Снимка:

Снимка: Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От дарители е събрана сумата от 7 136 лева, кампанията продължава

Кметът на Община Бяла инж. Пеньо Ненов и управителят на фирмата изпълнител на строително монтажните дейности - „ЕСПИ ИНВЕСТ“ ООД положиха първата копка на новата траурна зала в град Бяла, съобщават от общината на официалната си страница в социалните мрежи.
 
Траурното здание ще бъде издигнато в парцела пред новите гробища в Бяла, а в близост до него ще бъде изграден и паркинг за автомобили. Необходимите средства за изграждането на залата са близо 153 хиляди лева. Благодарение на дарения и организираните от Дамски пенсионерски клуб благотворителни базари до момента е събрана сумата от 7 136 лева.
 
„Преди точно една година стартирахме кампанията за набиране на средства за построяването на траурната зала в Бяла, а вече започна и нейното строителство. Благодаря на всички, които са направили дарения, за да може това да се случи: на Общинския съвет, на фирмите от Бяла и гражданите, които се включиха, според възможностите си. Благодаря и на арх. Иван Йоргакиев и „Планет Арх“, че напълно безвъзмездно ни дариха архитектурния проект.
 
Кампанията продължава и всеки може да направи своето дарение. Останалата част от необходимите средствата ще осигурим от бюджета на Общината.“ съобщава кметът на Община Бяла.
 
Дарения може да бъдат направени в дарителските кутии, разположени в хранителните магазини в града или с банков превод, по сметка:
IBAN -BG89STSA93008400275700
BIC- STSABGSF
Вид плащане – 445100
При банка ДСК ЕАД
Основание на плащането: Дарение за траурна зала –Бяла