Глобиха шофьор-нарушител, задържан в Игнатиево

Крими

01-11-2021, 15:08

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Управлявал автомобил с прекратена регистрация и с неистински регистрационни табели

Варненският районен съд наложи глоба на водач, управлявал автомобил с прекратена регистрация и с неистински регистрационни табели, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.  

Делото в Районен съд – Варна приключи с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – управление на моторно превозно средство, нерегистрирано по предвидения от закона ред, както и за използване на табели, неиздадени от съответните органи, бяха определени отделни наказания. 36-годишният подсъдим трябва да изтърпи общо наказание в размер на най-тежкото от тях - глоба в размер на 700 лева.

Случаят е от 5 август 2018 г. При проверка от автопатрул в град Игнатиево, подсъдимият е засечен да управлява автомобил със служебно прекратена регистрация и иззети регистрационни табели, поради извършено преди време нарушение от водача и влязла в сила принудителна административна мярка за временно прекратяване за срок от 12 месеца. Тогава се установява още, че водачът шофира лекия автомобил с поставени пластмасови табели, които според експертизата не са истински и не са изготвени по съответния ред

Постигнатото в съдебна зала споразумение е окончателно и влиза в сила веднага. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.