Варненски тенисисти сред първите 50 в световната ранглиста

Спорт

11-11-2021, 13:08

Снимка:

Снимка: Българска федерация по тенис на маса

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Мирослав Шмидт и Виктор Димитров се придвижиха напред в класирането след доброто си представяне в международния турнир в Унгария

Състезателите на варненския клуб по тенис на маса "Комфорт" Мирослав Шмидт и Виктор Димитров вече са сред първите 50 в световната ранглиста за своята възраст. Мирослав заема 34 място, а Виктор - 43-то.

Двамата се придвижиха напред в класирането след доброто си представяне в международния турнир в унгарския град Сомбател, който беше кръг от световните серии.

Както ви информирахме, на турнира в Унгария Мирослав Шмидт достигна до 1/4 финал при 11 годишните, без загубен мач в предварителната група и до 1/8 финал при 13 годишните, като до същото ниво на турнира за тази възраст достигна и съотборникът му Виктор Димитров. Припомняме, че талантите на СКТМ Комфорт са 10 годишни. Техен треньор в клуба е Стоян Поппетров.

Една победа в предварителната група в турнира до 13 години записа и по-големият брат на Виктор - Людмил, който бе третият представител на СКТМ "Комфорт" в кръга от световните серии в Унгария.