20 социални услуги се нуждаят от дарителска подкрепа във Варна и Добрич

Мисия Варна

22-11-2021, 10:41

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Близо 9 476 деца и младежи с увреждания от цялата страна ще получат подарък за Коледа от Коледната кампания на „Операция:Плюшено мече“ – неправителствената организация, която започва работа преди 14 години с подаръци за 40 деца от един дом в Бургас. Днес мащабите са много по-големи, а някои от кампаниите целогодишни, като тази за основни нужди, чрез която се събират продукти и предмети от първа необходимост.

Целогодишно се набират дарения за всекидневни нужди за хората в неравностойно положение и хора с увреждания, каза за Радио Варна Михаела Стойкова, основател и изпълнителен директор на Сдружение "Операция:Плюшено мече". Апелът към хората, които искат да помогнат, е да изпратят предмети за ежедневието и бита на социалната услуга, тъй като в почти цялата страна бюджетите в центровете не достигат. Необходими са санитарни принадлежности, препарати за почистване, бяла техника, която може и да е втора употреба, но работеща, храни и много други неща, каза още Михаела Стойкова. Тя препоръчва всеки, който иска да помогне, първо да потърси предварително информация чрез сайта на Операция:Плюшено мече, където са посочени конкретните нужди на центровете в страната.

Към момента за Варна нуждите са 1562, като са подадени от 12 социални услуги, сред които са и Центровете за настанява от семеен тип. За района на Добрич нуждите са 464, подадени от 8 социални услуги, сред тях и Центърът за настаняване от семеен тип в Балчик.