Водач на електрическа тротинетка блъсна пешеходка във Варна

Крими

25-11-2021, 09:17

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Водач на електрическа тротинетка е блъснал пешеходка вчера във Варна. Инцидентът е станал в кв.Трошево, до бл.21. Жената е с контузия, съобщиха за Радио Варна от КАТ.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват. През денонощието във Варна е регистриран още един пътен инцидент, отново в междублоково пространство, в пресечки на територията ма кв. Младост. Там са се ударили два леки автомобила, няма пострадали хора.

Припомняме, че Законът за автомобилните превози регламентира водачът на индивидуално електрическо превозно средство при движение: да ползва в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, позволяващи да бъде лесно забелязан; да се движи по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - възможно най-близо до дясната граница на платното за движение; в тъмните часове на денонощието и/или при намалена видимост да управлява индивидуалното електрическо превозно средство с включени светлини; да се движи с изправна спирачна система; и да ползва каска, ако е на възраст до осемнадесет години, записаха депутатите.