"Дядовата ръкавичка" представя Варненският куклен тетаър днес

Варна Лайф

27-11-2021, 09:59

Снимка:

Снимка: Магдалена Димова за Държавен куклен театър - Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Неделният избор за малките ценители е "Котаракът в чизми"

"Дядовата ръкавичка" по Елин Пелин ще представи днес от 11 часа варненският куклен театър. Спектакълът ще е на закритата сцена и посетителите над 18 години е нужно да притежават зелен сертификат.

Представлението "Дядовата ръкавичка" е творческа работа на актьорите: Евгения Василева, Гергана Господинова, Красимир Добрев, Емилия Петкова, Диана Стайкова.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?... Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра. И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана...

Актьорите ще разкажат тази приказка с много настроение, музика и песни.

В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи.

Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце, призовават от екипа на кукления театър и уточняват, че спектакълът е подходящ за деца над 3 години.

Сценографията е дело на Адриана Добрева, музикалното оформление е на Светла Василева.

В неделя, също от 11 часа, на закритата сцена на кукления театър ще бъде представен спектакълът „Котаракът в чизми”. Той е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Посветен е на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо и е реализиран по проект, подкрепен от Община Варна.

Целта на творческия екип е да представи популярната и поучителна приказка по атрактивен начин, който отговаря на изискванията на съвременните деца, без да бяга от оригиналността на приказката и поуките, заложени от Шарл Перо. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите – костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи. В ролите са Стоян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова, Галин Гинев.

Представлението е подходящо за деца над 3-годишна възраст.

Драматизацията е на Елена Владова, постановка и компютърна анимация - Галин Гинев. Сценографията е дело на Ваня Константинова, музика - Живко Алатов (Жани).