Съдят 38-годишен наркопласьор във Варна

Крими

07-12-2021, 18:08

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 38-годишния Е.С. за това, че при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Мъжът бил познат на органите на реда и на съдебните власти в района. Той бил осъждан за разпространение на наркотични вещества и търпял наказание „лишаване от свобода“, като след излизането му от затвора продължил да се занимава с това. Продавал марихуана и метамфетамин от дома си във Варна.

На 26 август 2021 година, след продажба на 0,73 грама марихуана, Е.С. бил задържан. При последвалото претърсване в дома му, са намерени и иззети 3,34 грама метамфетамин и 38 грама марихуана. Иззети били също самозалепващи се пакетчета и електронна везна.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.