Съдят 30-годишен, заплашил с убийство бившата си жена

Крими

09-12-2021, 13:51

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нарушил нееднократно заповед за защита от домашно насилие, след като вече е бил осъждан за същото деяние

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Варна е задържан за срок до 72 часа 30–годишен мъж от Варна, отправил закана за убийство към своята бивша жена и нарушил нееднократно заповед за защита от домашно насилие, след като вече е бил осъждан за същото деяние. Той е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - по член 144, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК и чл. 296, ал. 4 във връзка с ал. 1, пр. 2 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

На 21 януари 2021 година, в изпълнение на съдебно решение на Районен съд-Варна, е издадена заповед за защита от домашното насилие, с която Г.Ш. се задължава да се въздържа от извършването на такова по отношение на своята вече бивша жена и тяхната дъщеря, както и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.

Въпреки това, в периода 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г., повторно и при условията на продължавано престъпление, обвиняемият не изпълнил заповедта. Той вече бил осъждан за същото престъпление, но това не му попречило да продължи да извършва психически тормоз над младата жена. Като на 28 ноември дори отправил към нея директна закана да я убие с думите: „Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса“, като това заканване възбудило у жената основателен страх от осъществяването му.

Според събраните до момента факти по случая, по време на съвместното им съжителство жената е била жертва на домашно насилие.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния обвиняем.