Глобиха с 1000 лева 34-годишна, опитала да заблуди КАТ-Варна

Крими

16-12-2021, 16:59

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подала декларация, че изгубила контролния си талон, а той бил отнет заради нарушение

34-годишна жена бе осъдена за потвърдената неистина в писмена декларация пред „Пътна полиция“, съобщават от Варненския районен съд.

На 9 юли 2020 год. подсъдимата подписала и подала декларация пред системен администратор в Сектор ”Пътна полиция” на МВР - Варна, в която заявявала, че е изгубила контролния талон към свидетелството си за управление на МПС. Декларацията била подадена с цел издаване на дубликат от документа. В действителност контролният талон на подсъдимата бил иззет броени дни преди това от полицейски служител в столицата, заради извършено от нея нарушение на Закона за движение по пътищата – неправилно паркиране и затрудняване движението на пешеходците. Впоследствие, след връщането по служебен ред на оригиналния контролен талон по компетентност във Варна, се установява декларирането на неверни обстоятелства.

34-годишната жена е с чисто съдебно минало. Заради потвърдената неистина в писмена декларация, която по силата на закона се дава пред орган на властта, подсъдимата бе призната за виновна в извършването на документно престъпление по чл. 313, ал.1 от НК. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение тя да бъде освободена от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът й наложи глоба в размер на 1000 лева.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.