Калинка Вълчева: Петя Панева е следващият „славей на Добруджа“

Варна Лайф

18-12-2021, 20:00

Снимка:

Снимка: dobrudjabg.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В „Гласът на България“ Петя изпя една от емблематичните песни на своята учителка „Я изгрей, изгрей“

„Гордея се с Петя Панева, тя е едно много мое момиче, още като я доведе баща и възкликнах, това аз ли съм, същият глас, същият стил“, така възторжено реагира народната певица Калинка Вълчева за наградата на Петя Панева от „Гласът на България“. Тя е проследила всички участия на Петя във формата и е изключително радостна разказват от dobrudjabg.com.

Няма съмнение според Калинка Вълчева, че това е следващият „славей на Добруджа“. Така, както тя е наследила песните на Вълкана Стоянова, така сега Петя Панева върви по нейния път. В „Гласът на България“ Петя изпя една от емблематичните песни на своята учителка „Я изгрей, изгрей“. По думите на Калинка Вълчева, Петя Панева е направила много за това младите хора да запеят български народни песни. Вълчева държи, това да са чисти, автентични народни песни. Да пазим фолклора като историята си. Автентични жътварски, седенкарски, сватбарски, коледарски песни.

Своя опит Калинка Вълчева предава на всички млади хора, които търсят подкрепата й. Раздавам се, казва прочутата певица, без да жали сили и емоции. Не е успяла още да се чуе с победителката от „Гласът на България“, но й написала две съобщения.

“Петя, обичам те, ти си моята гордост, продължавай в същия дух“, написала гордата певица на Петя Панева.