Условни присъди на шофьори нарушители наложи Варненският районен съд

Крими

22-12-2021, 16:14

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще им бъдат отнети и свидетелствата за правоспособност

55-годишен варненец е установен да шофира в нетрезво състояние лек автомобил „Рено“ през нощта на 7 декември тази година по бул.“Ян Хуняди. При проверка с дрегер алкохолната концентрация в издишания въздух у водача била 1,60 промила. Той отказал да даде кръвна проба за изследване. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 4 месеца.

В следобедните часове на 4 декември т. год. 38-годишен неправоспособен водач в нетрезво състояние се качил в лек автомобил „Фолксваген“ и го управлявал по улица в град Долни чифлик. При извършената му от полицейски екип проверка с дрегер и взета впоследствие кръвна проба се установява, че неправоспособният водач шофира с концентрация на алкохол от 2,43 промила. Пред съда подсъдимият призна вината си и му беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 200 лева. 

В бързо производство и отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 24-годишен водач условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС в продължение на 1 година. След полунощ на 7 декември т.год. по бул. „Левски“ във Варна, при проверка на служители от „Пътна полиция“, той е засечен зад волана на лек автомобил „Ауди“ да шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и канабис. 

Одобрените от съда споразумения са окончателни.