Да помогнем на 4-годишната Софи да ходи!

Мисия Варна

23-12-2021, 16:15

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Родителите на момиченцето разчитат на добрината и благородството на всички в този съдбоносен за тях момент

4-годишната София от Варна се нуждае от Вашата помощ. Около 10 месеца след раждането на Софи, родителите ѝ Василена и Николай разбират, че тя има проблем.
 
“Не седеше, не пълзеше, не се опитваше да се изправя.
 
Научихме тъжната диагноза – детска церебрална парализа, изразяваща се в спазми и схващания на двата й крака.
 
От тогава животът ни се превръща в ежедневна борба, борба София да може да прави най-естественото, да може да върви сама, да тича и да прави бели като всяко дете. И така, вместо безгрижни игри с децата, дните й са изпълнени с ежедневни посещения при рехабилитатори (в България и чужбина) и други терапии целящи нейното подобрение”.
 
Въпреки нейните постижения до момента, поради естеството на диагнозата ѝ и нейния естествен растеж, спазъмът в мускулите и скъсяването на сухожилията ѝ се увеличават. Това неминуемо ще доведе до изкривяване на стойката и крайниците, а впоследствие и до редица болезнени ортопедични операции.
 
Ние като родители всяка вечер обещаваме безгласно, че ще намерим най-добрия лекар на света за Софи и сега го намерихме! Д-р Парк одобри Софи за съдбоносната операция – Селективна Дорзална Ризотомия (SDR) в детската болница Сейнт Луиз в САЩ .
 
Тя трайно ще намали спазъма в крачетата и ще даде възможност на Софи за по-добър и нормален живот. Това е единствената операция в света, която повлиява на причината, а не само на последствията от състоянието ДЦП.
 
Прогнозите на д-р Парк за Софи са изключително добри и той смята, че тя ще подобри всички свои умения и ще ходи самостоятелно! Той е нашата надежда, да видим детето си да върви само.
 
 Огромно препятствие чудото да се случи е сумата от $70 000.
 
Споделяме нашата история с Вас приятели, защото не можем да се справим сами. Разчитаме на вашата доброта и благородство в този труден и съдбоносен за нас момент", разказват родителите на Софи.
 
 $55 500 събрани от $70 000
 
Дарение по банкова сметка:
 
Име на получател: София Козарева
 
IBAN: BG88FINV91501317587469
 
BIC: FINVBGSF
 
Банка: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
 
Основание: Дарение за София Козарева