Спартак (Варна) започна зимната си подготовка

Спорт

05-01-2022, 17:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Соколите" ще проведат двуседмичен лагер в Анталия

Футболистите на Спартак (Варна) проведоха първата си тренировка за 2022-ра година на клубния стадион. Тя бе проследена от ръководството и феновете на клуба. Старши треньорът Васил Петров каза, че стартира годината без контузени футболисти. Всички започват подготовка с изключение на Мартин Василев, който ще се присъедини по-късно в подготовката на отбора, съобщава официалният сайт на клуба.

Другите две нови попълнения в клуба - Веселин Любомиров и Георги Чукалов, започнаха днес тренировки със "соколите". "Силни футболисти са и двамата и са много добри на своите позиции. За Веско Любомиров имаше сериозен интерес и от други отбори в страната, а Георги Чукалов се раздели с Лудогорец II и така успяхме да ги привлечем при нас", каза Петров.

Старши треньорът на "соколите" изрази добри впечатления от качествата им на терена и надеждата, че ще се адаптират бързо към стила на игра в Спартак.

Георги Божилов, Александър Стефанов и Николай Василев са имената, които преди Нова година напуснаха отбора.

Предстои зимен подготвителен лагер на тима в турския курорт Анталия. Футболистите заминават на 16-ти януари и ще останат там до края на месеца, потвърди Васил Петров.
Вече са ясни три от четирите контролни срещи, които „соколите” ще изиграят в Южната ни съседка.

Потвърдените срещи са със сръбските елитни тимове ФК Раднички (Ниш) и ФК Раднички 1923 (Крагуевац), както и северномакедонския ФК Гьорче Петров (Скопие). Предвидена е и четвърта контрола с казахстански отбор, който се очаква да потвърди до дни.

Дати на контролите:
19.01. - ФК “Туран” Белек, Казахстан;
22.01. - ФК “Македония - Горче Петров”, РСМ
26.01. - ФК “Раднички 1923” Крагуевац, Сърбия;
29.01. - ФК “Раднички” Ниш, Сърбия.