Обмислят спиране на плановия прием и плановите операции в болниците във Варна

Животът

11-01-2022, 16:17

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За момента няма да бъдат затваряни нощни заведения, но ще се затегне контролът за спазване на противоепидемичните мерки

Онлайн заседание на областния кризисен щаб във Варна е проведено днес, съобщават от областна администрация. 

Взето е решение за оптимизиране на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари за разяснения по темата.

Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, но то ще бъде потвърдено на 17.01.2022г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост.

Към настоящия момент е отхвърлено предложението за затваряне на нощните заведения на територията на област Варна. Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки. Началната и крайна дата ще бъде съобразена с интересите на съдържателите на заведения, уверяват от областната управа във Варна.