Заразените ученици и учители във Варна двойно повече през тази седмица

Мисия Варна

18-01-2022, 17:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

4 училища са на ротационен принцип на обучение

86 положителни теста за коронавирус са установени в началото на тази седмица сред учениците във Варненска област, като от тях 25 случая са потвърдени в лаборатории. При учителите положителните тестове са 23, а при непедагогическия персонал са 5. Това заяви за Радио Варна Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Наблюдава се почти удвояване на стойностите на заболеваемост в сравнение с предходната седмица, допълни тя. Повечето случаи на положителни тестове сред учениците са за град Варна, като най-голям е броят на децата в начален етап на образование, по-малко в прогимназиален и най-малко в гимназиите.

Тестване на учениците във всички училища на Варненска област е въведено от началото на тази седмица. Тествани в понеделник са 37 730 ученици, сред тях и ученици, които имат сертификат за ваксинация, като при последните не се отчита ръст на заразени.

Към момента 4 училища във Варна са на ротационен принцип на обучение, заради висок брой карантинирани паралелки, но най-вероятно тази седмица ще постъпят предложения от нови учебни заведения за преминаване на този принцип на обучение, каза още Ирена Радева и допълни, че в областта обстановката е по-спокойна, отколкото в областния град.