За 30 месеца: Превръщат „Дом Младост“ в модерен СПА център

Мисия Варна

20-01-2022, 15:01

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Край откритите минерални басейни в комплекса ще се оформи новият плаж в сърцето на града

Стартира възраждането на любимия на няколко поколения символ на Варна - Дом “Младост”. Модерната версия на построения преди почти 36 години първи в страната модерен комплекс за активен отдих в градска среда -  “Дом Младост Medikal SPA”, ще бъде разположен на 9392 кв.м, с разгърната застроена площ 32 000 кв.м.

Подготовката на терена и изграждането на модерното съоръжение са разчетени в около 30 месеца.

Новият проект съхранява изцяло и развива концепцията на "Дом Младост". Комплексът има амбицията да се превърне бързо в новото модерно място във Варна - с минерални басейни - 2 вътрешни и 3 външни, СПА, балнеолечебен и медицински център. Ще разполага и с паркинг за 50 автомобила.

“Дом Младост Medical SPA” ще се превърне в градският плаж, разположен в сърцето на втория по големина  административен район на града, в удобна близост до домовете на гражданите. За разкош на клиентите плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и в момента борове, които ще бъдат изцяло съхранени.

В непосредствена близост до плажната зона ще бъдат и панорамните зали за фитнес - с изглед към откритите водни площи и зелената зона край тях. Залите за спорт ще бъдат предназначени основно за тонизиращи и кардио тренировки, осигурени с най-добрите съвременни фитнес уреди.

Към откритите басейни и фитнеса ще има отделен пешеходен вход откъм бул. “Сливница”.

Откритите и закритите басейни за деца и възрастни ще позволят на гостите целогодишно да ползват минералната вода и нейните лечебни качества. Температурата на водата във всички тях ще бъде съобразена с предназначението им за ползване. В детските басейни - както външния, така и вътрешния, ще има възможност да се провеждат тренировки по плуване за начинаещи. За деца от семейства с финансови затруднения ще бъдат разработени специални програми за достъп до плувни занимания.

Откритият басейн за възрастни ще бъде подходящ както за тренировки, така и за терапевтични нужди. В него ще има възможност за организиране на часове за водна гимнастика. Басейнът, както и целият комплекс, ще бъдат достъпни за хора със затруднения в придвижването.

В новия комплекс ще работи модерен СПА център за релаксиращи процедури с джакузи, парна баня, финландска, билкова сауна и ледена кабина.

Центърът за балнеолечение пък ще предлага възможности за оздравителни процедури като калолечение, физиотерапия, кинезитерапия, лазер терапия, магнитотерапия.

В комплекса ще има и медицински център със специализирани кабинети в областта на заболявания на порно-двигателния апарат, периферната нервна система, храносмилателната система. На територията му ще работят и стоматологични кабинети, аптека, магазин за козметика, плажни и СПА продукти и аксесоари.

В реализацията на “Дом Младост Medical SPA” е предвидено и възстановяване и обновяване на чешмата с минерална вода за свободно ползване от гражданите и гостите на Варна.