Съдът наложи "пробация" на 41-годишен, използвал фалшива шофьорска книжка

Крими

22-01-2022, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът има и предишни присъди

Варненският районeн съд наложи „пробация“ за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка по британски образец, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

На 26 юни миналата година полицейски служители от Зонално жандармерийско управление - Варна спрели за проверка в село от община Аксаково управляван от 41-годишния подсъдим автомобил. Пред тях той съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за управление на МПС с валидност до 2030 г., издадено на негово име, по образец на Кралство Великобритания. Експертиза установява, че шофьорската книжка не представлява официално издаден документ.

41-годишният водач е осъждан. Пред съда той призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, му бе наложено наказание „пробация“ за срок от 8 месеца при две задължителни мерки за изпълнение – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на периодични срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен.