Условна присъда за 22-годишен от Каменар, ограбил таксиметров шофьор

Крими

26-01-2022, 17:46

Снимка:

Снимката е илюстративна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Щетите от престъплението са възстановени

Варненският районен съд одобри постигнато в съдебна зала споразумение, с което на 22-годишен младеж от село Каменар бе наложено условно наказание за извършен през ноември миналата година грабеж от таксиметров шофьор.

Една година и шест месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок получи подсъдимият.

Вечерта на 22 ноември миналата година подсъдимият поръчал таксиметров автомобил чрез централата на превозвача и поискал да бъде закаран до селото, въпреки че нямал в себе си пари да заплати курса. Подсъдимият младеж се качил на задната седалка в таксито и когато пристигнали до крайната дестинация на няколко пъти давал указания на шофьора да завива на различни места, докато в един момент с парче текстил започнал да го души, като му наредил да загаси автомобила и да му даде всичките си пари. Взел сума от 60 лева, мобилния телефон на водача и изтръгнал със сила монтирания видеорегистратор на таксито. По-късно той изхарчил парите, а другите отнети при грабежа вещи  били открити впоследствие от полицията в дома му. Общата стойност на инкриминираното имущество е за около 520 лева. 

22-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Нанесените от грабежа имуществени щети са възстановени. Направените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт  е окончателен и влиза в сила веднага.