Спартак (Варна) загуби минимално последната си контрола в Турция

Спорт

29-01-2022, 17:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Соколите" отстъпиха на Раднички (Ниш)

Oтборът на Спартак (Варна) допусна минимално поражение с 0:1 от Раднички (Ниш) в последната контрола на тима от лагера в Турция. Попадението за сръбския отбор реализира Йевхен Павлов в 15-ата минута. Халфът вкара изключително красив гол от далечна дистанция.

Капитанът на Спартак (Варна) Янчо Андреев шутира на два пъти в рамките на няколко минути, но и при двата опита не успя да изненада стража на Раднички.

В 47-ата минута резервата Георги Бабалиев опита шут, който обаче попадна право в ръцете на Дуомович. В 64-ата минута Мартин Василев можеше да изравни резултата, но опитът му бе блокиран от бранител на "червените".

До края на срещата българите се опитаха да стигнат до равенството, но защитата на Раднички се справи на ниво, отбелязва sportal.bg.

Контролата срещу Радничи беше и последна за Спартак Варна по време на лагера в Турция. „Соколите” се прибират в България на 31 януари. Предстоят им още две контроли на родна земя – с ПФК „Лудогорец” Разград (7.02) и с дубъла на „Спартак” Варна (13.02).

На 19-ти февруари се подновява вторият дял на първенството във втора лига. Варненци са домакини на „Марек” Дупница. Мачът е от 12.30ч. на стадион „Спартак”.

СПАРТАК (ВАРНА) – РАДНИЧКИ 0:1

0:1 Йевхен Павлов (15)

Стартови състави:

Спартак (Варна): Христиан Славов, 13. Архан Исуф, 4. Петър Патев, 23. Мартин Василев, 2. Велислав Боев, 17. Цветомир Илиев, 10. Янчо Андреев, 14. Веселин Любомиров, 9. Мехмед Сабри, 27. Иван Колев, 11. Виктор Митев

Раднички: 1. Дуомович, 2. Бйелинич, 3. Чиркович, 4. Савич, 5. Богданович, 6. Арсич, 7. Месаревич, 8. Томич, 9. Касалица, 10. Павлов, 11. Щулич