Осъдиха 36-годишна, излъгала в декларация към Пътна полиция

Крими

03-02-2022, 17:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наложено й е административно наказание - глоба от 1000 лева

Административно наказание наложи Варненският районен съдът на 36-годишна жена, потвърдила неистина в писмена декларация пред орган на властта. 

Подсъдимата била уведомена с електронен фиш за наложена глоба във връзка със заснето нарушение на Закона за движение на пътищата, извършено с нейния автомобил през м. декември 2019 г. В 14-дневен срок от получаването му тя, като собственик на автомобила, трябвало да заплати глобата или да предостави в съответната териториална структура на МВР писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението. Въпреки че автор на нарушението била родственица на подсъдимата, 34-годишната жена отишла в сектор ”Пътна полиция” към МВР - Варна на 15 март 2021 г., като попълнила и подписала декларация, че трето лице е владеело и управлявало колата й в периода на заснемане на нарушението. В действителност подсъдимата умишлено затаила истината кой водач е извършил нарушението.

Затова че е потвърдила неистина или затаила истина в писмена декларация, давана по силата на закон пред орган на властта, 34-годишната подсъдима бе призната за виновна от Варненския районен съд в извършването на документно престъпление по чл. 313, ал.1 от НК. По внесено от прокуратурата постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, на 34-год.жена бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.