Условна присъда за 22-годишен, извършил грабеж

Крими

04-02-2022, 15:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нападнал жена на бул. „Владислав Варненчик“, в центъра на Варна, преди година

Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с признание на вината, по силата на което на 22-годишен младеж бе наложено условно наказание за извършен от него през м. януари миналата година грабеж над жена. Подсъдимият бе осъден на една година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Самото престъпление е осъществено рано сутринта на 29 януари 2021 година. Жертва на посегателството станала жена, която докато вървяла по тротоара на бул. „Владислав Варненчик“ в централната градска част, при разминаване с подсъдимия била нападната от него. Веднага след като я подминал 22-годишният младеж се обърнал, ударил я по главата и издърпал носената през рамото ѝ чанта, с наличните се в нея портфейл, мобилен телефон, лични документи, банкова и здравна карти. Пострадалата се опитала да задържи чантата, но не успяла, а нападателят побягнал и се скрил в съседните на булеварда улици. Общата стойност на отнетите при грабежа вещи възлиза на близо 240  лева. 

Младежът е с чисто съдебно минало. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.