Наложиха глоба за проституция на 34-годишна

Крими

09-02-2022, 17:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Била засичана нееднократно в района на стария път Варна – Бургас

За получаване на нетрудови доходи чрез проституция, Варненският районен съд наложи административно наказание  „глоба“ на 34-годишна жена.

Деянието, наказуемо по чл. 329, ал. 1 от Наказателния кодекс, подсъдимата е осъществявала нееднократно за времето от 12 май 2021 г. до 25 януари тази година. През този период тя е била засичана неведнъж от полицейски патрули да предлага сексуални услуги на клиенти в района на стария път Варна – Бургас, в местностите „Крушките“,  „Боровец“ и „Летището“.

От справки по делото се установява, че за този период от време подсъдимата няма регистрирани трудови договори и не заплаща осигуровки. Тя не се е занимавала с общественополезен труд, като по неморален начин -  чрез проституция, си набавяла нетрудови доходи. Само през посочения период органите на полицията са връчили на подсъдимата общо 5 предупредителни протокола да не извършва подобна дейност. При последния случай от 25 януари т. год., подсъдимата отново била хваната да предлага сексуална услуга на клиент край спрян автомобил в района на пътя  Варна – Бургас.

34-годишната жена е с чисто съдебно минало. В бързо производство, съдът я освободи от наказателна отговорност, като й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Присъдата  на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.