3 170 пътника пристигнаха на Летище Варна за седмица

Мисия Варна

12-02-2022, 08:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Карантинирани са 113 от тях

3 170 пътника са пристигнали на Летище Варна в периода от 4 до 10 февруари. На 113 от тях са връчени предписания за поставяне под 10 дневна карантина.

107 пътника са представили домумент за преболедуване на COVID-19. 2050 разполагали с документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. 2 пътника са представили два документа (документ за ваксинация и PCR – тест или документ за преболедуване и PCR - тест).

През изминалата седмица са пристигнали 145 деца под 12 годишна възраст.

Служители на отдел Държавен здравен контрол към РЗИ-Варна са проверили 25 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Инспекциите са извършени в детски градини, салони за красота, ресторанти, бистро, снек-бар, сладкарница, магазини за нехранителни стоки и др.

През отчетния период са обработени и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили проверки в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, в лечебни заведения за болнична медицинска помощ и в аптеки. Всички документи по постъпилите преписки са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в ИА „МН”.