Младежката организация PTPI “Делфините” събира средства в подкрепа на самотен баща

Мисия Варна

17-02-2022, 16:40

Снимка:

Снимка: Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Майката на две деца е изгубила битката с коронавируса

С най-новата си кампания младежите от доброволческата организация PTPI “Делфините” ще събират средства в подкрепа на млад баща, загубил съпругата си заради коронавируса. 

Семейната трагедия започва, когато Юлияна Славова и мъжът ѝ са диагностицирани с COVID-19, след което са настанени в COVID отделение. Състоянието им се влошава, бащата развива двустранен бронхит, а майката - двустранна пневмония. Последва спешна хоспитализация на двамата и спешно секцио на жената. След операцията на Юлияна, Ерик – новородената им рожба, е спасена, но майката издъхва.

В момента семейството е изпаднало в тежка финансова криза. Бащата остава сам с новороденото и 4-годишната му дъщеричка. Близките и съседите им се опитват да помогнат с каквото могат, но средствата не са достатъчни.

За да помогнат от  PTPI “Делфините” са започнали кампания за даряване на книги, като се надяват да помогнат със средства от продажбата им. Книги се събират до 28 февруари. За дарение на книги може да се свържете с PTPI “Делфините” чрез лично съобщение в социалните мрежи или по имейл на [email protected].

"Чрез продажба на дарени книги, се надяваме да съберем сума, с която поне малко да подпомогнем семейството в този труден за него момент. По-късно този месец ще обявим къде и в какъв интервал ще може да ни намерите и да си закупите книга в помощ на каузата.", обявяват от младежката организация. 

Ако искате да дарите средства директно на семейството:
ЦКБ АД - клон Варна
IBAN: BG32 CECB 9790 10E3 1405 00
BIC CECBBGSF
Титуляр: Радослав Онник Мерджанов

"Благодарим предварително на всички добри души, които по какъвто и да е начин ще помогнат. Бъдете здрави!", завършват посланието си в социалните мрежи младежите от PTPI “Делфините”.