Красен Кралев относно парите за спорт: Още от същото

Новините

23-02-2022, 17:28

Снимка:

архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нашата оценка за това увеличение на парите за спорт в момента е „още от същото“, в смисъл в същите направления, в които ние работихме, коментира бившият министър на младежта и спорта, а сега депутат от ГЕРБ Красен Кралев.

По думите му министерството на младежта и спорта е повишило парите за спорт миналата година с 19%, като основните пера, по които имало увеличение са били капиталовите разходи и спорт за високи постижения. Той призна, че и сега се предвижда увеличение, но не и за масов спорт.

"Миналата година отправихте критика към мен, когато защитавах бюджета тук, че няма средства за масов спорт, за спорт за всички, а сега също не виждаме такова увеличение в този бюджет и смятам, че при положение, че бяха отделени толкова много средства за увеличение на бюджета, можеха да се увеличат и парите за спорта за всички", коментира Красен Кралев.

Неговият колега от ГЕРБ Жечо Станков го подкрепи, напомняйки че Бургас очаква средства за ново спортно училище, а Царево – за довършване на новата спортна зала.

"Да дадем възможност на град Бургас да продължи да кове спортни кадри в региона. Другият проект е започнатата спортна зала в Царево, която ще даде възможност на отбора по волейбол да тренира на собствен терен“, посочи Жечо Станков.

В отговор Иван Ченчев от БСП коментира, че вече са предприети действия за спортното училище в Бургас.