Разбиха наркооранжерия в дома на варненски лекар

Крими

24-02-2022, 17:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Намерени са и множество цифрови ковид сертификати на ЕС, както и списъци с лични данни

Днес в рамките на специализирана полицейска операция, криминалистите от сектор „Наркотици“ към ОДМВР Варна, предприели претърсване на имот в с. Осеново, собственост на  32 - годишен варненски лекар. Първоначално медикът бил спрян от Пътна полиция и тестът му с дрегер за употреба на наркотични вещества, дал положителен резултат, а управлявания от него автомобил бил с прекратена регистрация. В хода на процесуално-следствените действия последвало претърсване на къщата, в която живее мъжът и служителите на реда открили едно помещение, пригодени  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано и със специална техника за това. Намерени са и множество цифрови ковид сертификати на ЕС, както и списъци  с лични данни. Иззето е и известно количество обрани и почти изсушени растения.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна  прокуратура - Варна.

Припомняме, че на 18 февруари т.г., в рамките на аналогична операция, криминалисти от областната дирекция откриха изградена оранжерия за отглеждане на канабис в апартамент в кв.Аспарухово, собственост на 50-годишен местен жител. От помещението униформените иззеха  60 стръка растения, отглеждани в саксии.