Две от две за варненските бойци на SENSHI 11

Спорт

27-02-2022, 20:56

Снимка:

Студио „Леземан“

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Германецът Сергей Браун отново беше избран за най-техничен състезател в бойната гала, естонецът Майкъл Астур отнесе приза за нокаут на вечерта, а младият италианец Алесио Малатеста бе отличен за бойния си дух

Шоу от висока класа предложи на любителите на бойните спортове 11-ото издание на SENSHI, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Бляскавата гала се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Двама бяха представителите на клубове от морската столица, като и двамата си тръгнаха от ринга след убедителни победи.

Пети пореден успех на SENSHI записа състезателят на "Дрийм" Едуард Алексанян. Мистър Екшън зарадва мощната варненска агитка в зала "Конгресна" с категоричен успех с единодушно съдийско решение над украинеца Владислав Тюрменко по правилника на KWU Full Contact, категория до 80 килограма.

Състезателят на "Боил глобал тийм" Александър Петров също беше безкомпромисен за втория си успех на ринга на SENSHI. Двубоят му срещу Бобан Илиоски бе сред гвоздеите в програмата на 11-ото издание на бойната гала. Мачът се проведе по правилата на KWU Full Contact в категория до 85 кг. Александър надделя след технически нокаут в третия рунд. Лекарите прекратиха двубоя заради кръвотечение от скулата на Илиоски.

С успех за родните бойци завършиха и другите три двубоя с българско участие.

Драгомир Петров приключи с брутален нокаут двубоя си срещу испанеца Серхио Санчес след малко повече от минута на ринга. Срещата се проведе по правилата на KWU Full Contact в категория до 70 кг. След като ловко скъси дистанцията Драгомир успя да пласира убийствена комбинация от десен прав и ляво кроше, след която Санчес се строполи мигновено на земята.

Един от най-титулуваните ни състезатели в бойните спортове, бургазлията Атанас Божилов надделя над румънеца Цезар Матей, известен като Боздуган. След изиграването на пълни три рунда по правилата на KWU Full Contact в категория до 75 кг., съдиите край ринга отсъдиха единодушно в полза на Наката.

Друг от атрактивните български бойци - Петър Стойков от клуб "Армеец" се наложи над руснака Александър Иванов с технически нокаут. Двамата се изправиха един срещу друг по правилника на KWU SENSHI, който е по-свободен и позволява техники от муай тай. Двубоят приключи след лекарско решение заради съмнения, че носът на руснака е счупен.

В шест от двубоите в бойната карта на 11-ото издание на SENSHI нямаше българско участие.

Айк Даниелян от Русия победи италианеца Дaвиде Пиетролини по правилата на KWU Full Contact в категория до 70 килограма. Руснакът надделя след пълни три рунда на ринга и единодушно съдийско решение.

С победа за Русия завърши и другият руско-италиански сблъсък в програмата на SENSHI. Артьом Пашпорин се наложи над Алесио Малатеста след допълнителен четвърти рунд по правилата на KWU SENSHI в категория до 70 кг. Въпреки че отстъпи в двубоя, младият италианец впечатли с представянето си и заслужи специалния приз за боен дух в 11-ото издание на бляскавата гала.

Друг от специалните призове - за нокаут на вечерта, отиде при естонеца Майкъл Астур. Той заби летящо коляно в брадичката на Максим Заплитний от Молдова буквално в последната секунда на двубоя в категория до 80 кг, игран по правилата на KWU Full Contact.

Една от най-зрелищните срещи за вечерта беше между румънеца Флорин Ламбаджу и атрактивния иранец Ейсан Саджед, който направи своя дебют на ринга на SENSHI.Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в категория до 80 кг. Двамата бойци стартираха ударно и не губиха никакво време в разучаване на съперника. Дебютантът Саджед демонстрира на феновете, че разполага с блестяща техника. Румънецът обаче изчака своя момент и малко преди да са изтекли две минути от първата част, „Рамбо“ прати съперника си в нокдаун след мощно ляво кроше в брадата. Това видимо поразклати иранеца, който понесе още няколко крошета в главата, но съумя да се добере до почивката.

Румънският шампион по самбо и кикбокс продължи да атакува яростно и във втората част, но Саджед също отвърна с тежко коляно в корема на Флорин. Ламбаджу доминираше в боя от близка дистанция и Саджед винаги отнасяше по няколко зверски крошета. Реферът на двубоя Сенсей Захари Дамянов съвсем навреме прекрати срещата, след като иранецът бе пратен в нови два нокдауна, а зачервеното му лице показваше, че мачът правилно е спрян.

Сергей Браун (Германия) победи Никола Тодорович (Сърбия) след единодушно съдийско решение в главното събитие на SENSHI 11. Двубоят бе дългоочакван на ринга на бойната гала, тъй като на два пъти бе отлаган заради заболяване от COVID 19 на един от двамата състезатели. Браун и Тодорович напълно опрадваха очакванията и нажежиха публиката в зала „Конгресна“ във Варна с битката си по правилника на KWU Full Contact в категория до 80 килограма. Браун за пореден път впечатли с изпълненията си на ринга на SENSHI и отново заслужи приза за най-техничен състезател.

С успех на Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина над Юку Уриендал от Естония завърши сблъсъкът на гиганти в 11-ото издание на SENSHI. Срещата в тежка категория над 95 килограма се проведе по правилата на KWU Full Contact. След три рунда съдиите дадоха още един допълнителен. Двамата бяха изхабили много от силите си. Това пролича в четвъртата част, в която почти всички удари пропускаха целта си. В крайна сметка, след разделено съдийско решение, Ахмед Крънич се поздрави с успеха.