Хотелиер в курорта Св.св. Константин и Елена подслони бежанци от Украйна за своя сметка

Мисия Варна

27-02-2022, 21:44

Снимка:

Хотел Амфора

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Няма значение колко време ще останат, мога да им осигуря и работа ако пожелаят, категоричен е Георги Цветков

Варненски хотелиер е един от първите в страната, който не само настани украинци, пристигащи у нас заради войната в родината си и търсейки временен подслон, но го направи и за своя сметка. Той се казва Георги Цветков и е собственик на семейния хотел Амфора в курорта Св.св. Константин и Елена. Хотелът е с 10 стаи и 3 апартамента, съобщава bgtourism.bg.

„Вчера следобед – около 16 часа, ми се обади мой приятел от Пловдив, който ме попита дали може група украинци с деца, които пътуват към Варна, да се свържат с мен и да им помогна. Хората се свързаха с мен, изпратих им линк как да стигнат до нашия хотел и им казах, че ги очаквам. Минаха няколко часа след, което се свързах с тях да проверя дали всичко е наред с пътуването. Разбрах, че са се забавили около 4 часа на границата. Късно вечерта (26.02.2022 г.) пристигнаха при нас. Настаних шест души – две малки деца на 2 и 6, три жени и един младеж. Няма условия за настаняването, целият им престой е за моя сметка, без значение колко време ще останат“, заяви за Bgtourism.bg Георги Цветков.

„Украинците пристигнаха от Одеса. Те са пътували с автомобил, шофиран от една от жените. Имаше шок, ужас и страх в очите им. Обаче това са много горди хора и адски силни. Много съм впечатлен от силата на духа на тези жени. Те искат сами да се справят – не искат и не молят за нищо. Научих, че ако има мярна единица за смелост, то чистата й проба е “един Зеленски”, а мярна единица за сила бих я нарекъл “един Украин”, добави Цветков.

„Мога да им осигуря работа ако искат. Имам много възможности да им помогна. Но съм много изненадан, че те не искат помощ – дали от гордост или са срамежли, искат сами да се справят“, каза още хотелиерът.