Условни присъди наложи Варненският районен съд на шофьори нарушители

Крими

01-03-2022, 14:04

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двама са заловени да шофират след употреба на алкохол, един - на наркотици

Районен съд – Варна наложи наказания на автомобилни водачи, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.  

44-годишен мъж е установен да управлява мотопед в нетрезво състояние на 4 август миналата година във Варна. Взетата кръвна проба от водача отчела алкохолната концентрация от 3,22 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 2 години.

На 10 февруари т. год. 60-годишен водач в нетрезво състояние се качил в лек автомобил и го управлявал в село Синдел. При извършената му от полицейски екип проверка с дрегер се установява, че той шофира с концентрация на алкохол от 2,55 промила.  В бързо производство, по силата на постигнато споразумение с признание на вината, на подсъдимия беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Той ще остане без шофьорска книжка за срок от 1 година и 6 месеца.

Отново в бързо производство и по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 22-годишен водач условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, както и глоба в размер на 250 лева. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС в продължение на 6 месеца. На 12 февруари т.год. при проверка по второкласен път в района на летището във Варна, той е засечен зад волана на лек автомобил да шофира след употреба на наркотично вещество – канабис, установено по надлежния ред с техническо средство дрегер-тест за наркотици.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.