Над 3 800 пътника посрещнаха на Летище Варна за седмица

Туризъм

05-03-2022, 11:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Връчени са 293 предписания за поставяне под 10-дневна карантина, 1 пътник не е допуснат на територията на България

3 827 пътника са пристигнали на Летище Варна от 25 феврураи до 3 март. 

Връчени са 293 предписания за поставяне под 10-дневна карантина на лица пристигащи на територията на Република България.

744 пътника са представили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19.

111 разполагали с документ за преболедуване на COVID-19.

2291 пътника са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19.

200 пътника са представили два документа (документ за ваксинация и PCR – тест или документ за преболедуване и PCR - тест).

През изминалата седмица са пристигнали 187 деца под 12 годишна възраст. 1 пътник не е допуснат на територията на Република България.

За периода от 25 феврураи до 3 март служители на отдел Държавен здравен контрол към РЗИ-Варна са извършили проверки на 17 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Проверени са салони за красота, селскостопански аптеки, оптика, транспортни средства със специално предназначение – автомобили за превоз на лекарства и консумативи в хуманната медицина, заведение за бързо хранене, магазини за хранителни стоки и др. Изготвени и връчени са 3 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. През отчетния период са обработени и изготвени отговори на 3 сигнала, постъпили в инспекцията, съобщават от РЗИ-Варна.

Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направили проверки в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, в лечебни заведения за болнична медицинска помощ и в аптеки. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в ИА „МН”.