Децата от Варна, събрали над 20 000 лв. за лечението на съученик, получават награда

Мисия Варна

09-03-2022, 11:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В кампанията с лични средства се включиха и няколко варненски депутати от ГЕРБ

Учениците в СУ „Гео Милев“, организирали пролетен благотворителен базар „Подари усмивка!“ в помощ на връстника си Никола Манев, ще бъдат наградени, съобщи „ВАРНА новини“. Новината е обявена от директора на училището Албена Павлова.

Базарът се проведе от 23 февруари до 2 март т.г. във фоайето на първия етаж на СУ „Гео Милев“ в подкрепа на ученика от III „в“ клас Никола Манев, който се бори с тежка диагноза. Събраните над 20 000 лв. са дарени, за да послужат за неговото лечение.

„Примерът на учениците е повече от добър, напълно заслужено е да ги наградим – коментира г-жа Павлова. – Децата прегърнаха идеята да помогнат, направиха почти всичко сами!“, заяви директорката.

С дарения, благотворителна продажба на мартенички, сувенири, цветя, картички и сладкиши беше събрана тази сериозна сума, която да спаси един от членовете на голямото семейство на СУ „Гео Милев“!

Инициативата „Подари усмивка!“ е трогнала учениците и от СУ „Елин Пелин“. За броени часове те са събрали 500 лв., също преведени в помощ на Никола Манев.

В кампанията за спасяване живота на детето се включиха и варненските депутати от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, Павел Христов, адв. Бранимир Балачев и Славена Точева. Те дариха лични средства.

Всеки може да помогне на Никола Манев по сметката на кампанията:

✔️ Бенефициент: “Фондация Мисия Живот”

✔️ Банка: “Първа Инвестиционна Банка”

✔️ IBAN: BG53FINV91501017599400

✔️ BIC: FINVBGSF

✔️ Основание: Дарение Никола Манев