Мирослав Шмидт и Виктор Димитров с отлично представяне на международен лагер по тенис на маса

Спорт

15-03-2022, 14:04

Снимка:

Европейска федерация по тенис на маса

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мирослав спечели турнира, с който завърши лагерът и ще представи Европа на лагер в Китай с най-добрите треньори и избрани деца от всички континенти

От 6-и до 13-и март се проведе международен тренировъчен селекционен лагер организиран от Европейската федерация за талантливи деца до 12 г в националният тенис център в чешкия град HAVIROV! България бе представена от най-големите ни таланти във възрастта - Мирослав Шмидт (10г) и Виктор Димитров (10г).

Лагерът завърши с турнир, в който нашите състезатели се представиха отлично! В конкуренцията на 30 деца от най-добрите в цяла Европа, шампион стана Мирослав Шмидт, а Виктор Димитров завърши на престижното 9-о място!

Главен треньор на лагерът беше Йозеф Плачи-национален треньор на Чехия и треньорите на ETTU -Марек Чихак и Ренета Щърбикова, заедно с главния мениджър на млади таланти към ETTU -Невен Чегнар.

След турнира треньорите определиха ТОП 8 талантите на Европа, като под внимание бяха взети следните критерии: резултат от турнир, техника, психологическа подготовка, физическа подготовка, като Мирослав завърши на второ място и ще представи Европа в ITTF hope's week challenge -лагер в Китай с най-добрите треньори и избрани деца от всички континенти и е селектиран за международни лагери на европейски таланти! Виктор ще получи покана за участие на следващ лагер в Сенец, в който ако се класира между първите 3-ма ще получи покана за включване на лагери за Европейски таланти.