София Филм Фест във Варна - от днес до 26-и март

Варна Лайф

18-03-2022, 17:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Прожекциите ще са във Фестивалния и конгресен център

София Филм Фест започва от днес до 26-и март във Фестивален и конгресен център в морската столица. Събитието се реализира с подкрепата на Община Варна. 18-те пълнометражни филма са отличени и номинирани на световни форуми като „Берлинале“, „Оскар“, „Кан“, „Венеция“, „Торонто“ и др.

В програмата на 13-то издание на фестивала зрителите ще могат да се насладят на новата творба на сръбския режисьор Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“ („As Far As I Can Walk“), на която бе присъдена голямата награда за най-добър филм „Кристален глобус“ в Карлови Вари 2021. Сред премиери са още копродукциите с България „Мрак“ на Душан Милич и „Как се научих да летя?“ на Радивое Андрич, а в програмата на фестивала са включени още: „Брайтън 4“ на Леван Когуашвили, „Интрегалде“ на Раду Мунтеан, участвалите в конкурса във Венеция „Комарджията“ на Пол Шрейдър, „Спенсър“ на Пабло Ларейн (номинация за Оскар за женска роля), „Не оставяй следи“ на Ян Матушински и много други фестивални изкушения.

Основната цена на билета за прожекциите е 10 лева, а цената за студенти, ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение - 7 лева. При закупуване на 5 и повече билети едновременно, цена на 1 билет – 8 лв.

Програмата на фестивала вижте ТУК.