Бранимир Балачев за задържането на Борисов: Това беше полицейски произвол и неправомерно използване на закона!

Мисия Варна

19-03-2022, 14:19

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Адвокатът и депутат от ГЕРБ беше категоричен, че акцията ни очерня пред европейските ни партньори

„Задържането на представителите на ГЕРБ е грозен пиар, който ни очерня пред европейските ни партньори. Това беше полицейски произвол и неправомерно използване на закона“, коментира депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев. В интервю за Радио Варна адвокатът подчерта, че няма нито преки, нито косвени доказателства, уличаващи Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

„В този случай не може да се говори за никаква неотложност, защото става дума за нещо, което се знае вече повече от година и половина. Грозин пиар е защото, случилото се беше съпроводено с поканата за посещението на Лауро Кьовеши в България. Използва се нейното посещение на добра воля за да се обвърже с арестите, но това се оказа съшито с бели конци. Нека да разследват“, коментира Балачев.

Той не изключи възможността за още арести на бивши министри от ГЕРБ.

Във връзка с многото украински бежанци във Варна и реакцията на държавните институции, Бранимир Балачев заяви: „Очевидно беше, че ще има бежанска криза и, че тя ще се насочи и към България. Още първият ден, когато Русия навлезе в Украйна, правителството трябваше да бъде готово с план за приемането на тези бежанци. Трябва да се напомни, че Варненският общински съвет реши да бъдат предоставени помещения в Спортна зала за Центъра в подкрепа на бежанци. Ако нещо се прави, то се прави благодарение на доброволческия труд, а не толкова на държавата“.